U bent nu hier: Home > Gewichtsconsulente

Gewichtsconsulente

Een gewichtsconsulent, iets voor u?
Begeleiding bij en voorlichting over voeding en bewegen

Een gewichtsconsulent begeleidt mensen die iets willen doen aan hun gewichtsprobleem. Een gewichtsconsulent geeft onder meer voorlichting over voeding en beweging. Wilt u op een verantwoorde manier uw gewicht beheersen, ontdekken wat voor u een gezond eet- en leefpatroon is, een gezond gewicht behalen, leren om zelfstandig de juiste keuzes te maken in eten en bewegen, dan is begeleiding van een gewichtsconsulent zeker iets voor u.


Gewichtsconsulent aangesloten bij beroepsvereniging
Voor professionele en deskundige begeleiding

Onze gewichtsconsulente is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). In Nederland mag iedereen zich gewichtsconsulent noemen. Gewichtsconsulenten die aangesloten zijn bij de BGN geven u de garantie dat de gewichtsconsulent in het bezit is van een geldig diploma Gewichtsconsulent. Ook volgt een gewichtsconsulent die aangesloten is bij de BGN geregeld bij- en nascholingen. U bent verzekerd van professionele begeleiding volgens de richtlijnen van de BGN.

Gewichtsconsulent of diëtist?
Voeding en beweging in balans

Een gewichtsconsulent is geen diëtist. Beiden houden zich uiteraard bezig met het bereiken van een gezond gewicht. Een diëtist concentreert zich hierbij in de regel op de voeding, terwijl een gewichtsconsulent naar het bewegingspatroon kijkt bij het bereiken van een ideaal gewicht. Een gewichtsconsulent geeft voorlichting over voeding en beweging. De gewichtsconsulent bekijkt uw voedingspatroon en uw bewegingspatroon en brengt dit, samen met u, in balans. Een diëtiste begeleidt meestal mensen met overgewicht in combinatie met andere medische klachten, zoals onder andere een hoge bloeddruk, een te hoog cholesterolgehalte of diabetes. Onze gewichtsconsulente heeft nauwe contacten met een diëtiste. Vermoedt onze gewichtsconsulente een medische oorzaak van uw overgewicht of een medisch probleem waarbij een ander voedingspatroon vereist is, dan zal zij in overleg met u contact opnemen met de diëtiste.

Privé consulten bij de gewichtsconsulent
Persoonlijke begeleiding op maat

Bij een eerste bezoek aan de gewichtsconsulent van Cocogne zal zij uw persoonsgegevens bespreken. Zij meet uw lengte, gewicht, tailleomvang en vetpercentage. Hiervoor gebruikt de gewichtsconsulent de Tanita Body Composition Analyzer; dat is dezelfde ‘weegschaal’ als door Sonja Bakker wordt gebruikt.
De gewichtsconsulent bespreekt uw voedings- en leefpatroon. Vaak vraagt de consulent u om enkele dagen een eetdagboek bij te houden. Tijdens de vervolgafspraken geeft de voedingsconsulent uw voedings- en beweegadviezen die u helpen om een gezond gewicht en een gezondere leefwijze te bereiken. Zij begeleidt u stap voor stap naar dit einddoel.

Groepsconsulten voor bedrijven en groepen
Effectieve begeleiding van groepen

Cocogne biedt eveneens groepsconsulten. Voor drukbezette zakenmensen kan het een uitstekend idee zijn om onze gewichtsconsulent enkele consulten op locatie (in het bedrijf of op een andere locatie) te laten verzorgen. De gewichtsconsulent stemt de inhoud van de consulten af op de leefsituatie van de drukbezette, werkende mens: hoe eet je gezond en blijf je voldoende in beweging, als je een onregelmatig en druk leven leidt. De gewichtsconsulent kan u en/of uw werknemers hier uitstekend inzicht in en begeleiding bij bieden.
Afhankelijk van uw wensen, kan onze gewichtsconsulent u ook samen met uw familieleden of vrienden/vriendinnen begeleiden, zodat gewichtsverlies en gewichtsbeheersing een gezamenlijk doel wordt.


Tarieven gewichtsconsulent

logo nieuw
Voor de begeleiding van een BGN gewichtsconsulent vergoeden de meeste zorgverzekeraars de consulten uit het aanvullend pakket. Dit heeft dan ook geen invloed op uw eigen risico. Op www.gewichtsconsulenten.nl/vergoedingen vindt u een recent overzicht van de zorgverzekeraars die deze vergoedingen verstrekken.
De tarieven voor begeleiding van onze gewichtsconsulent zijn afhankelijk van de zorgvraag. Er zijn diverse variabelen: wilt u persoonlijke begeleiding of kiest u voor groepsconsulten, wilt u alleen voedings- en bewegingsadvies of wilt u uitgebreidere begeleiding van onze gewichtsconsulent?

Neem gerust contact op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

PRIJSLIJST 2014

Kennismakingsgesprek GRATIS
Intake gesprek        € 37,50
Consult 20 minuten € 20,-
Consult 30 minuten € 27,50

Voedingsanalyse + 1 uur consult € 50,-

Pakket prijs basis: € 225,-
Individuele begeleiding afslanken
Intake, voedingsanalyse en 7 persoonlijke consulten van 30 minuten.

Vervolgprogramma;
5 persoonlijke consulten a 25 minuten € 100,-

 

 

Recepten: Lekker en gezond!
      Tip! Gezond leven
    Je werkplek en de auto: eetvrij »

Gezond gewicht bereiken »

Geef complimentjes »
     
   
 
Contactgegevens
 

Cocogne
Oranje Nassaulaan 23
6026 BW Maarheeze

                
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


M +31 (0)6 136 47 661
E  info@cocogne.nl


Volg Cocogne via facebook

 
 
     
         Copyright © 2010 Cocogne    |    Design by Slampaq Solutions B.V.                                                                                                Links   |   Sitemap